tisdag 20 januari 2009

Bak och fram. Marf hco kab.

Ja, nu har jag tröttnat på "bloggkriget" mellan Gynning och Blondinbella. De bråkar om hur de pratar om mat, bantning och sjuka bantningstips. Gynning påstår att hon inte är en förebild för många unga tjejer (eller hur) och att hon minsann inte tänker ta ansvar för att hon spär på den ångest som många unga redan känner över vikt och mat med tips som att dela en sallad med en väninna, så att man inte äter hela salladen själv. Det vore ju katastrof! En hel sallad! Man skulle ju gå upp ett kilo på momangen! 

Blondinbella å sin sida menar att man kan äta vad man vill bara man rör på sig. Helt rätt tycker jag. Hon menar också att man primärt ska träna för att må bra. Många rätt hon har, den där Bella. Enligt mig i alla fall. Jag tror att det Gynning och gänget egentligen irriterar sig på är att Bella ibland framstår som lite präktig. Ja, men bråka om det då, istället för bantning.

Jag har själv haft en ätstörning. Om än en mild variant. Det jag kan säga är att om jag slarvar med maten en enda dag nu kommer mina gamla hjärnspöken tillbaka. Man kommer nog aldrig riktigt ifrån det. Tur för mig att jag har Sambo som vakar över mina matvanor som en hök. Ringer från jobbet och frågar vad jag ätit. Har jag inte ätit nog tvingar han mig att äta mer. Jag behöver det stödet trots att det gått många år sedan jag hade problem. 

Det jag vill säga är; snälla bloggare där ute, sluta hetsa om mat i era bloggar, unga tjejer och killar har det jobbigt nog utan att ni strör ännu mer salt i såret. 

Själv har jag ätit en stor portion havregrynsgröt, två mackor med en hel avokado på samt en stor kopp te till frukost. Mättande gott och mer än vad Gynning kommer äta på hela dagen. Mätt och glad som jag nu är har jag mer energi åt att vara positiv och höja upp människor istället för att trycka ner dem.

Med Mätta Hälsningar
Linn Ekholm

5 kommentarer:

Emma sa...

Du är den klokaste jag vet, LinnLinn. Orka vara Carolina Gynning med ben som går av om hon använder dem för mycket!
Fram för driftiga förebilder med sunda värderingar och inspirerande företagsamhet!
Puss!

Linn Ekholm sa...

Tack Emma du är också väldans söt och klok! Bäst i hela världen tror jag bestämt! Och för er som undrar varför hon kallar mig för LinnLinn så ska jag upplysa er.

för att göra en lång historia kort, vi var ganska många som stod på rad bredvid varandra, En gubbe, som jag nu glömt namnet på, skakade hand med alla. Det lät så här ungefär "KurtKurtKurtKurtKurtKurt" eftersom han presenterade sig så snabbt. han hette inte Kurt btw) så när jag skulle presentera mig tog jag honom i hand och automatiskt svarade jag LinnLinn.

Så, nu vet ni det =0)

Helena sa...

Tack för vettigt inlägg! Jag ÄLSKAR mat, samtidigt som samvetet får sig en smäll varje gång jag äter något onyttigt...förmodligen kan det klassas som en lätt ätstörning. Kan dock inte skylla på bloggarna, är gammal nog att tänka själv. Tycker dock, precis som du, att det är SKANDAL att "officiella" personer hetsar över mat och träning, det finns unga och vilsna människor där ute som gör vad som helst för att "passa in"...man blir ledsen.

Linn Ekholm sa...

ja, skandal var ordet! Jag verkligen älskar mat också, men när jag är ensam så glömmer jag det så lätt... På något konstigt vis så känner jag inte att jag är hungrig lika lätt då. Konstigt det där. Jag får också dåligt samvete ibland om jag äter något onyttigt, men min mycket visa vän Emma sa en gång "vill jag ha den här godisbiten? Ja, det vill jag. Då tänker jag äta den utan att ha dåligt samvete!"

Det tycker jag var väldigt bra sagt, för det är ju faktiskt ett val att stoppa i sig onyttigheter. Som nu, när jag ska fika med Sambo. Då väljer jag att äta chokladkakan. Och jag väljer bort det dåliga samvetet. basta.

ha en fin dag!

Linda sa...

Jag håller med dig... Till viss del.

Det är trots allt yttrandefrihet i Sverige, så vill någon blogga om en diet så måste man kunna göra det, trots att jag inte stödjer just Gynnings..

Kram på dig

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin