Det här är den snabbaste och godaste sommarmaten jag vet. Det är en potatissallad. Inte en sån vit gegga med några pyttepyttesmå potatiskliknande saker i, utan en sallad med potatis. En potatissallad alltså.
This is the quickest and most delicious summer fast food I know. It's a potatoe sallad.
Jo, det här är vad man behöver (fast man kan ju såklart göra den på vilket sätt man vill).
This is what you'll need for my version. (Obviously you can do it in hundred different variations.)
- Kall, kokt färskpotatis. (gärna rester från dagen innan så slipper man pyssla med det idag)
- Ruccolasallad.
- En kruka persilja.
- Soltorkade tomater.
- En burk blandade bönor. (Zeta har konserver med kikärtor, stora vita bönor och borlottibönor).
- En skvätt god olivolja.
- En skvätt vitvinsvinäger.
- Cold, cooked potatoes. (Preferably yesterdays left overs, that way you'll save time)
- Ruccula.
- Plenty of parsley.
- Sundried tomatoes.
- Some mixed beans. I use chickpeas, white beans and borlotti beans.
- A splash of some nice olive oil.
- A dash of white wine vinegar.
Släng ihop allt i en salladsskål bara, och på med skvättarna med olivolja och vinäger. Det är sjukt gott! Dessutom passar det perfekt, och då menar jag verkligen perfekt, till grillat kött!
Just mix everything in a big bowl. Add the olive oil and vinegar. This is perfect, and I do mean perfect, with grilled meat!
Vi hade grillat kött till det här idag. Samma tid som det tog för Sambo att grilla köttet tog det för mig att svänga ihop salladen. Några minuter bara, med andra ord. Ni måste testa. Gott gottgottigott gott!
We grilled some nice meat to have with this sallad today. It took A a few minutes to grill the meat and it didn't take me longer to make the sallad. Fast food in other words. You need to try this. It is so delicious!
Tjipp / Regards,
Linn
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar