lördag 18 oktober 2008

Lilla tant Ekholm säger ifrån! Igen.


Japp, nu ska vi klaga lite igen då. När vi var ute och svirade på lokal igår hände följande.

Vi sitter tre personer vid ett bord. Alla tre beställer varsin snacks. En halvtimme efter att mina bordskamrater fått sitt frågar jag "ursäkta, kan jag få min mat också?". väntar ytterligare tio minuter, sen kommer maten. Linn äter själv eftersom mina vänner redan haft 40 minuter på sig att skrapa faten.

Vi beställer varsin öl. Samma sort. Samtidigt. En kvart efter att mina bordskamrater fått sina öl säger jag "ursäkta, kan jag också få min öl?" varpå servitrisen suckar ljudligt och frågar "beställde du den av mig också" som om det spelar någon roll. Jag svarar nej, väntar ytterligare några minuter sen står det en Spaten på bordet.

Vi beställer varmrätt. Det tar 40 minuter innan vi får maten. Jag beställde en kantarellsoppa. Det smakade som att slicka på en saltsten. Alla vid bordet fick smaka. Alla var överens. Det var oätligt. Den skickades tillbaka. Servitrisen kommer tillbaka till bordet, lägger en hand på min axel och lutar sig lite mot mig. Hon säger med en ton som andas, nu har jag varit jättesnäll, och säger "jag har tagit bort den från notan. Du slipper betala soppan." Hade jag förväntat mig något annat?

Senare börjar ölen sina. En servitör går förbi. Han tar Sambos tomma glas. Sambo frågar "kan jag få en likadan till tack?" Varpå servitören svarar "Jag ska se om jag kan ordna det." 

Går man ut och betalar pengar för att äta gott och få lite service och får det här bemötandet, då blir jag i alla fall lite besviken. Vilket är synd, för puben i sig är väldans mysig.

Nåja, nu har jag klagat av mig lite. Har ni varit med om kass service på lokal? Nej, nu ska jag hugga in på lösgodiset. Det som hindrat mig från att redan börja frossa är att godispåsen olyckligtvis står i köket. Orka. Resa. Sig. Ur. Soffan.

Med Frossiga Hälsningar
Linn Ekholm

*****************************************************
Last night we went to a local pub. We got crappy service. Blah.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mäh! Var var det någonstans? Kommer inte ihåg om du sa vart ni skulle, och om du gjorde det så kommer jag iallafall inte ihåg vad du sa! =) Puuuuss

Make Me Up sa...

Den fina inrättningen var Pitcher´s. Väldans synd tycker jag för det är så mysigt där inne! Jag ska bryta mig in där någon natt och röva bort ena väggen till exempel. Tänk engelskt herrgårdsbibliotek. Heltäckande väggfast bokhylla med ålderdomliga band av böcker i en salig röra, men som verkligen matchar det mööörkbruna träet.

Pusseliepuss, jag älskar dig!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin